Pasteitje met Mafe

Afrikaans stoofvlees in een oer-Hollands pasteitje…

Pindakaas met tomaat? Een recept waar je geen spijt van gaat krijgen.

Ingrediënten

  • 8 – 10 pasteibakjes
  • 700 gram lamsvlees van bout of schouder
  • Zout
  • Witte peper
  • 50 gram roomboter
  • 2 witte uien
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2  laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 4 rijpe tomaten
  • 2 el pindakaas
  • 2 el natuurazijn

Bereidingswijze

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met een beetje zout en vers gemalen peper. Bak het vlees lekker goudbruin in de roomboter en voeg dan de gesneden ui toe. Laat dit even bakken en voeg dan de tomatenpuree toe. Om de tomatenpuree wat te ontzuren moet je deze ook even laten bakken.  

Voeg dan de pindakaas en een groot glas warm water, azijn en de tomaten toe en roer goed door. Dan mogen de laurierblaadjes en de kruidnagels erbij.  Breng alles aan de kook, zet het vuur laag en stoof het vlees met de deksel op de pan in circa 2 uur gaar. Vergeet niet af en toe te roeren en te kijken of het droog kookt. Voeg eventueel nog een scheutje water toe als dat nodig is.

Haal de laurier en de 3 kruidnagels eruit en breng nog op smaak met zout en peper en eventueel nog een scheutje azijn voor de extra kik.

Vlak voor het eten kan je de pasteibakjes in de oven verwarmen. Vul de pasteibakjes ruim met het stoofvlees. Heerlijk met een frisse salade. Maar ook als voorgerechtje.

Laat het smaken!

Plaats uw reactie.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Omhoog