Mexico, here we come!
Ingrediënten
- 1 lamszadel
- Een paar takjes tijm
- Puntje roomboter
- 300 gram spitskool, fijngesneden
- 100 gram shiitakes in reepjes
- 1 sjalotje, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 8 tortilla’s
- 6 kleine tomaatjes in kleine blokjes
- 150 gram kaas, vers geraspt (bijvoorbeeld emmenthaler)
Saus
- 3 el mayonaise
- 1,5 el crème fraîche
- 1 el verse munt, fijngehakt
- 1 el koriander, fijngehakt
- 1 el citroensap
Bereidingswijze
Snijd het vlees van de lamszadel (in zijn geheel) los van het bot. Snijd de vetlaag van de lamszadel in en kruid met peper en zout aan 1 zijde. Laat de zadel eerst op de vetzijde bakken op hoog vuur voor 3 minuten zodat het vet lekker krokant wordt. Voeg dan roomboter toe en takjes tijm. Draai de lamszadel om en laat nog 2 tot 3 minuten bakken.
Pak het vlees in, in aluminium folie en laat 30 minuten rusten in een oven van 60 graden.
Doe de ingrediënten van de saus bij elkaar en breng op smaak met peper en zout. Dit kan dan in de koeling.
Bak een fijngehakt sjalotje in wat olijfolie met de knoflook. Voeg daarna de dungesneden paddenstoelen toe en daarna de dungesneden kool. De kool mag nog knapperig blijven.
Snijd het vlees lekker dun. Peper en zout het vlees nog na en giet het vleesnat eroverheen voor extra smaak.
Smeer de tortilla in het midden in met de saus. Leg het dungesneden vlees er in een rechthoek op met de kool, geraspte kaas en wat blokjes tomaat voor de frisheid.
Klap de tortilla dan 2 keer dicht, zodat er een rechthoekig pakketje ontstaat. Maak een pan zonder olie of boter op middelhoog vuur warm en laat de tortilla aan beide kanten bruin en krokant worden.
Eet smakelijk!