Turkse pizza lamsvlees

Lamsvlees op een pizza? Ja zeker!

Voor 10 pizza’s

Ingrediënten vulling

  • 400 gram lamsgehakt
  • 2 rode uien
  • 2 paprika’s (geel en rood)
  • 4 tomaten
  • Bosje peterselie
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Chilipeper of jalapeno peper evt. naar smaak toevoegen

Het gehakt aanmaken met

  • 8 gram zout
  • 5 gram verse oregano
  • 2.5 gram peper 
  • 4 gram verse knoflook

Voor het deeg

  • 500 gram bloem
  • 1 zakje gedroogde gist (7 gram)
  • 1 eetlepel (25 gram) turkse yoghurt
  • 2 eetlepels (20 gram) zonnebloemolie
  • 1 theelepel (3 gram) zout
  • 270 gram lauwwarm water

Voor erbij

  • Zak rucola sla en ijsbergsla

Lekker erbij is een saus met

  • 200 ml turkse yoghurt
  • Peterselie
  • Munt
  • Paar scheutjes olijfolie
  • Zout en peper
  • Halve theelepel suiker

Bereidingswijze

Meng de bloem met de gist en voeg het lauwwarme water toe. Roer er de yoghurt en zonnebloemolie door en voeg dan ook het zout toe. Kneed ongeveer 10 minuten. Is het deeg na 5 minuten nog erg plakkerig, voeg dan nog wat bloem toe. Is het deeg juist nog korrelig, voeg dan nog wat water toe.

Vet een kom licht in met wat zonnebloemolie en leg de bol deeg hierin. Draai het deeg om en rond zodat al het deeg licht ingevet is en dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg anderhalf uur rijzen op kamertemperatuur.

Maak een half uur voordat het deeg klaar(gerezen) is de vulling klaar. Snijd de uien, paprika’s, tomaten en peterselie heel fijn. Voeg de overige ingrediënten toe en roer alles met een vork goed door elkaar. Het moet redelijk ‘smeerbaar’ zijn.

Neem het deeg erbij. Duw de lucht eruit en verdeel het deeg in 10 bollen.

Leg hier een theedoek overheen tegen het uitdrogen.

Strooi bloem op je werkblad en rol het eerste bolletje deeg redelijk dun uit tot een ronde plak die in je koekenpan past. Smeer er daarna met een eetlepel wat van het gehaktmengsel op (ongeveer 2 eetlepels). Smeer dit dun uit. Voeg eventueel een eetlepel water toe om het beter uit te kunnen smeren. Laat de randjes vrij. Doe de deksel op de pan en gaar de pizza in ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur gaar. De onderkant moet lichtbruin zijn en het gehakt gaar.

Ondertussen kun je vast het volgende deegbolletje uitrollen en beleggen.

Leg de gare pizza tussen velletjes bakpapier met een theedoek erover. Zo kun je ze ook als je wilt later in de oven weer opwarmen en blijven ze mooi zacht. Als ze net gebakken zijn, zijn ze nog hard, maar zodra ze afkoelen worden ze weer zacht.

Meng alle ingrediënten van de saus voor erbij. Voeg de hoeveelheid van ingrediënten toe naar smaak.

Neem een Turkse pizza, leg hier wat sla op en de lekkere saus. Rol de pizza op en eet smakelijk!

Plaats uw reactie.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Omhoog