Daan’s Vlees

Ik ben Daan Wouters uit Bergeijk en eigenaar van Daan’s Vlees, schapenvlees wel te verstaan.

 

Sinds 2019 studeer ik aan de Hogere Agrarische School in Den Bosch. Ik woon bij mijn ouders op een (varkens)boerderij en hier is de liefde voor dieren ontstaan. Toen ik als “klein mènneke” op het bedrijf van mijn vader rondliep, hadden wij al schapen in de wei waar ik erg veel te vinden was. Toen had ik al de droom en later ook de ambitie om ooit zelf een bedrijf op te starten. Naast alles wat ik leerde op onze boerderij, lag er altijd een boek over schapen binnen handbereik.

Toen ik 11 jaar was, kocht ik van mijn eigen “centen” mijn eerste twee schapen. Met de lammetjes die daarna geboren zijn ben ik weer doorgegaan. Doordat ik daarna ook nog schapen bijkocht, is  mijn bedrijfje inmiddels uitgegroeid tot bijna 100 ooien. Al vanaf de start merkte ik dat er vraag naar lamsvlees was.
Als proef heb ik toen door een professionele slager één eigen lammetje laten verwerken en aan familie geleverd. Ze vonden het “heerlijk”! Toen is de kiem gelegd wat uiteindelijk Daan’s Vlees is geworden.

Al snel volgden meer mensen die vlees wilden hebben, ik kreeg “klanten”! Mijn lamsvlees viel goed in de smaak en de “klanten” vertelden dit aan anderen door. Hierdoor kreeg ik steeds meer vraag naar lamsvlees. De opbrengst van het vlees, investeerde ik in nieuwe schapen, waardoor de groei er jaarlijks flink in zat.

Daan’s Vlees houdt bewust schapen in verschillende weilanden. Hierdoor hebben ze altijd vers gras en het draagt bij aan een goede gezondheid van de schapen. Mijn lammeren huppelen dan ook gezond en tevreden in een grote wei rond. Ze worden met veel plezier, zorg en passie groot gebracht om zodoende een zo mooi mogelijk stukje vlees te kunnen aanbieden.

Benieuwd naar ons vlees? Klik hier om onze producten te bekijken en te bestellen.

Mijn ´Brabantse´ lammeren worden met veel aandacht en ruimte verzorgd. Hierdoor is het lamsvlees (h)eerlijk en puur. De smaak van goed lamsvlees is onvergetelijk.

Omhoog