Ons assortiment is opgedeeld in de verschillende stukken lamsvlees die u ontvangt bij het bestellen van één van onze vleespakketten. U kunt het vlees ook los bestellen. Onze lammeren worden geslacht bij een leeftijd van ongeveer 4 maanden, waardoor het vlees erg mals en mager is. Hieronder kunt u wat meer lezen over de vleesstructuren en bereidingstips van ons lamsvlees.

De lamsschouder is één van de populairste stukken vlees van het lam. Het is stevig en mals tegelijk. Dat het “steviger” is, komt doordat de schouder de werkspier van het lam is. Dat het daarbij ook nog eens een erg mals stuk vlees is, komt omdat er een beetje vet doorheen loopt. Daarnaast is de schouder omhuld met een dun laagje vet. De lamsschouder kan het beste in één stuk worden bereid met het bot er nog in, aangezien het bot nog een mooie smaak aan het vlees afgeeft. Door het vlees in de oven langzaam te garen op een lage temperatuur blijft het mals en sappig. Neem ook een kijkje op onze receptenpagina voor inspiratie!

De lamsbout komt van de achterste poten van het lam. Net als de schouder is dit een wat steviger stuk vlees. Er loopt bijna geen vet door de lamsbout heen, maar er zit wel een dun laagje vet om de bout heen. Ook dit deel van het lam is erg smakelijk na het langzaam garen in de oven. Door een lange bereidingstijd met het bot nog in de bout, blijft het vlees mals en sappig.

De lamskotelet komt van de rug van het lam. Het is een vlezig en mals stuk lamsvlees. Door de lamskotelet op het vetlaagje te bakken, smelt het vet weg en blijft er een heerlijke smaak over. Het vlees kan gerust rosé worden gegaard. Daarnaast is het erg geschikt voor op de barbecue met een
lekkere marinade.

De lamszadel is ook afkomstig van de rug van het lam. Het kan in de vorm van een kotelet worden gesneden, maar ook in een los stuk vlees. De lamszadel is een luxe stukje vlees en dus ook het meest malse stuk van het
lam! Het heeft een zachte smaak en kan goed rosé worden gegaard. De zadel wordt in onze vleespakketten als een los stuk vlees geleverd. Bij specifieke wensen kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.

Het lamsgehakt is gemalen vlees dat afkomstig is van afsnijdsels en van overige delen van het lam. De afsnijdsels zijn vaak resten van de nek, de borst, de schouder en de bout. Al is het gehakt niet gemaakt van het meest malse vlees van het lam, blijft het vlees bij een goede bereiding erg
sappig. Van het lamsgehakt kunt u onder andere gehaktballetjes maken. Ook kunt u op onze receptenpagina heerlijke bereidingen vinden voor lamsburgers en lamsworstenbroodjes.

De ribben van het lam worden ook wel spareribs genoemd. Zoals de naam al zegt, bestaat dit stuk vlees voornamelijk uit bot. Het is erg geschikt voor op de barbecue, maar het wordt ook vaak gebruikt voor het maken van een lamsfond. Dit kan vervolgens gebruikt worden voor een saus om bijvoorbeeld de lamsschouder te complimenteren. Van de vleesresten van de fond kan een heerlijke ragout of een vulling voor kroketten worden gemaakt. Voor de
recepten van fond en lamskroketten kunt u een kijkje nemen op onze
receptenpagina.

De organen van het lam worden doorgaans niet gegeten, maar de nieren en de lever kunnen als een delicatesse worden bereid. In de geest van een duurzame samenleving bieden wij (op verzoek) ook de lever en nieren aan voor verkoop.

Succes, veel plezier ermee en eet vooral smakelijk. Mocht u vragen hebben over ons vlees en/of assortiment, helpen we u heel graag. Neem gerust contact met ons op.

Omhoog